Uğurlu Gümrük Müşavirliği - TEL: (212) 356 80 50 PBX       www.gumrukmusavir.com      * İthalat - İhracat - Gümrükleme - Uluslararası Nakliye                        Uğurlu Gümrük Müşavirliği    TEL : (212) 356 80 50 PBX

  30 Nisan 2007                                                                                                 Sayı : 02
   
 Resimleri göremiyorsanız... buraya tıklayarak okuyunuz >>>>>

2007 Kota Tebliği
2007 yılında ithalatında kota uygulanacak ÇHC menşeli tekstil ve konfeksiyon ürünleri ile ilgili tebliğ yayımlandı
2007 yılında, ithalatında kota uygulanacak Çin Halk Cumhuriyeti menşeli tekstil ve konfeksiyon ürünleri ile ilgili,“Belirli Tekstil ve Konfeksiyon Ürünlerinin İthalatında Gözetim ve Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No:2006/6)” 24 Aralık 2006 Tarih 26386 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Belirli Tekstil ve Konfeksiyon Ürünlerinin İthalatında Gözetim ve Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2006/6)  
İthalatında 2007 Yılında Kota Uygulanacak Çhc Menşeli Tekstil Ve Konfeksiyon Ürünleri Listesi

  >>> 24.12.2006 tarihli ve 26386  Sayılı Resmi Gazete  >>>


2007 Dahilde İşleme İzin Belgesi
Elektronik ortamda düzenlenen Dahilde İşleme İzin Belgeleri'nin basılmış nüsha talepleri İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerine yapılacaktır.

Bilindiği üzere, 20.12.2006 tarih ve 26382 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İhracat 2006/12 sayılı Dahilde İşleme Rejimi Tebliği hükümleri gereği, İhracat 2005/9 sayılı Tebliğ kapsamında elektronik ortamda düzenlenen Dahilde İşleme İzin Belgeleri'nin basılmış nüsha talepleri İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerine yapılacaktır.

Konuya ilişkin Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan 20.12.2006 tarihli ve 012007796 sayılı talimatta, söz konusu Tebliğ doğrultusunda 25.12.2006 tarihinden itibaren belge basım işlemlerinin İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerince yapılacağı belirtilmektedir.

Bu itibarla, elektronik ortamda düzenlenen Dahilde İşleme İzin Belgesi kağıt nüshaları, belge sahibi firmanın yazılı talebi doğrultusunda verilecektir.

Sözkonusu taleplerde;
-          Dilekçe (imza sirkülerinde yer alan yetkilinin ad/soyadı belirtilerek imzalanması)
-          Belgenin elden teslim alınması halinde, belgeyi teslim alacak yetkilinin ad/soyadının dilekçede belirtilerek, kimlik fotokopisinin eklenmesi
-          Revize talebi olması halinde dilekçede revize işleminin gerekçesinin belirtilerek, Dahilde İşleme İzin Belgesi aslının ibraz edilmesi
hususlarına dikkat edilmesi  gerekmektedir.
   >>> 20.12.2006 tarihli ve 26382  Sayılı Resmi Gazete  >>>
Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12)  
2007 yılında uygulanacak Dahilde İşleme Rejimi Tebliği Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
17/1/2005 tarihli ve 2005/8391 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "Dahilde İşleme Rejimi Kararı"na istinaden dahilde işleme tedbirlerinin uygulama usul ve esaslarını belirlemek üzere  Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12) Dış Ticaret Müsteşarlığından hazırlanarak Bu Tebliğin; 3, 11, 12, 28, 33, 43, 45 inci maddeleri 23/9/2006 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde, Geçici 1 inci maddesi 6/8/2006 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde, diğer maddeleri ise yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.
Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12)    >>> 20.12.2006 tarihli ve 26382  Sayılı Resmi Gazete  >>>
Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 47)
Maliye Bakanlığı 2006 yılı yeniden değerlendirme oranı % 7,8 olarak tespit edildi. Damga vergisine tabi kağıtlar yeniden belirlendi.
Maliye Bakanlığının 2006 yılı için yeniden değerleme oranı %7,8 (yedi virgül  sekiz) olarak tespit edilmiş ve 363 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (3) ile ilan edilmiştir. Buna göre Damga Vergisine Tabi Kağıtlar (I. Akitlerle ilgili kağıtlar, II. Kararlar ve mazbatalar, III. Ticari işlemlerde kullanılan kağıtlar, IV. Makbuzlar ve diğer kağıtlar) yeniden belirlenmiştir. 01.01.2007 tarihinden itibaren  Gümrük idarelerine verilen beyannameler 28,30 YTL ödenecektir.
Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 47)      >>> 20.12.2006 tarihli ve 26382  Sayılı Resmi Gazete  >>>
Rusya'ya "Yolcu Beraberi Eşya’’ Kısıtlamaları
 
Rusya Gümrük İdaresi Başkanı Andrey Belyaninov ,  ‘’Yolcu Beraberi Eşya’’  kısıtlamaları ile ilgili olarak, şahsi görüş ve düşüncelerini kapsayan bir basın açıklaması düzenlemiştir.
 
Belyaninov basına yaptığı açıklamalarda , Rusya Federasyonu Gümrük İdaresi tarafından daha önce uygulamaya alınmış ve uygulanması düşünülen kısıtlamaların yalnış sonuçlar doğurabileceğini belirtti. ‘’Yolcu beraberi eşya’’ ile ilgili yapılacak bu kısıtlamaların Rusya’ya gelecek Turist , İşadamı ve Diplomatları olumsuz yönde etkileyeceği bilgisini vermiştir.
 
Halen uygulamada 65000 Ruble ( 2380 USD ) maksimum değer ve maksimum 35 kg yük kriterleri ile devam eden , ve 15000 Ruble ( 560 USD ) ile 30 kg kriterlerine geri çekilmesi ve kısıtlama yapılması konusundaki görüşlerin doğru sonuçlar doğrmayacağı hakkında uyarı yapan Belyaninov , bu şekildeki kısıtlamalara gidilmeyeceği mesajını verdi.
 
Dolaylı olarak, bir anlamda ‘’Bavul Ticaretinin’’ daha da kısıtlanmasının önüne geçen bu açıklama , yok olma aşamasına gelmiş olan Bavul Ticaretinin, bir süre daha can çekişeceği ve   devam edeceği sinyalini vermektedir.  (22 Aralık 2006 Cuma at 14:09 İTKİB Haberler)

 2007 YILINDA MİLLİ DÜZEYDE İŞTİRAK EDİLEN/EDİLECEK FUARLAR

 


 

 
 

 

Türk Telekom  Web Teknolojileri Grubu Tarafından Hazırlanmıştır

                      Gülbahar Mah. Otello kamil sok. Mert Apt. No:8/3 Mecidiyeköy - İSTANBUL
                                  TEL : (212) 356 80 50 pbx  FAKS: (212) 356 80 97   e-posta adresi :
ugurlu@gumrukmusavir.com     

                          Bu bülteni bir daha almak istemiyorsanız  e-mail gönder.>>>>>>