Suriye, Canlı Tavuk ve Kuluçkalık Ürünlerde İthalat İznini 30 Nisan 2026’ya Kadar Uzattı

Suriye, Canlı Tavuk ve Kuluçkalık Ürünlerde İthalat İznini 30 Nisan 2026’ya Kadar Uzattı


Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 27.03.2026 tarihli yazı ile Suriye’ye yönelik ithalat düzenlemelerinde yeni bir gelişme duyuruldu. Şam Ticaret Müşavirliği aracılığıyla iletilen bilgilere göre, Suriye Ulusal İthalat ve İhracat Komitesi’nin 2026/7 ve 2026/8 sayılı kararları kapsamında bazı tarım ve hayvancılık ürünlerine yönelik ithalat izin süreleri yeniden uzatıldı.

Buna göre, daha önce Mart ayı sonuna kadar geçerli olan (tüylü) canlı tavuk, kuluçkalık yumurta ve damızlık civciv ithalatına ilişkin izin süresi, yapılan son değerlendirmeler neticesinde 30 Nisan 2026 tarihine kadar uzatıldı.

Söz konusu kararın, özellikle yerel pazarda arz-talep dengesinin korunması, kanatlı sektöründe fiyat istikrarının sağlanması ve ulusal üretimin desteklenmesi amacıyla alındığı belirtiliyor. Daha önceki düzenlemelerde olduğu gibi, bu sürenin bitimine yakın yeniden değerlendirme yapılabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan, Suriye tarafından ithalatı yasaklanan veya sınırlanan diğer ürün gruplarına ilişkin uygulamaların ise dönemsel olarak güncellenmeye devam ettiği ve firmaların sevkiyat planlamalarını bu geçici izin sürelerine göre yapmalarının kritik önem taşıdığı vurgulanıyor.

Uzmanlar, özellikle bölgeye ihracat yapan firmaların bu tür süreli izin kararlarını yakından takip etmeleri gerektiğini, aksi halde sevkiyatların sınırda beklemesi veya geri çevrilmesi gibi ciddi ticari risklerle karşılaşılabileceğini belirtiyor.

Sosyal medyada paylaşın


Facebookta Paylaş | Tweetle

Copyright © Uğurlu Gümrükleme 2018.

  by: Design ilhanc